Een dagje Utrecht

utrecht13_thumbUtrecht is een van de mooiste steden in Nederland. Niet alleen is de stad rijk aan cultuur en vermaak, het huist ook een van de grootste universiteiten van het land en de architectuur is er uniek. De grachten die door het centrum van Utrecht lopen doen de stad een beetje lijken op Amsterdam, maar iedereen die verder kijkt ziet het verschil. Utrecht staat niet vol met grote herenhuizen en luxe panden. De gebouwen zijn er nederiger. Het is de stad van studenten, niet die van rijkelui. Utrecht is een unieke belevenis en een stad die iedereen gezien moet hebben.

In het prachtige centrum van Utrecht valt oneindig veel te beleven. Mensen die met de trein naar de stad gaan, komen terecht in Hoog-Cathrijne, het prachtige winkelcentrum dat aan het Utrecht centraal station is vastgebouwd. Het winkelcentrum zelf is al zo groot dat je er moeiteloos een hele dag in door kunt brengen. Het zit vol met een mix van winkels: kledingwinkels, drogisterijen, boekwinkels, en technische winkels zoals de Mediamarkt. Hoog-Cathrijne beschikt ook over een boel eetgelegenheden. Het is de perfecte plek om een dagje shoppen door te brengen. Naar Hoog-Cathrijne zul je nog vaak terug willen komen!

Voor iedereen die een culturelere verantwoorde dag wil beleven, is de binnenstad van Utrecht ideaal. Ook daar zijn alle winkels vertegenwoordigd en is er genoeg te eten en te zien. De domtoren en domkerk zijn een van Utrechts bekendste gebouwen. De toren is een prachtig voorbeeld van de gothische bouwstijl en kan ook beklommen worden. De grachten van Utrecht kronkelen en slingeren door de binnenstad heen. Als je ze volgt, kom je eigenlijk altijd wel bij iets interessants uit, of je nou op zoek bent naar een dagje rust of juist een dagje avontuur.

Al met al is Utrecht een stad die iedereen gezien moet hebben en waar voor iedereen wat te doen is.