Nederlanders gierig? Onzin!

nonsense_logo_messyIedereen heeft een ander wel eens horen zeggen dat Nederlanders gierig zijn. Wellicht zijn we wel het gierigste volk op aarde. We kennen allemaal wel een ontzettende krent, en waarom moet er zo moeilijk gedaan worden over kleine donaties aan het goede doel? Het is ook niet zo erg om een keer je vrienden te trakteren toch? Ja, Nederlanders zijn gierig, dat is algemeen bekend, maar eigenlijk is dit helemaal niet waar!

Uit onderzoek is gebleken dat Nederlanders het meeste geld aan het goede deel geven van de hele wereld. Collecteacties leveren in ons land het meest op en worden bijzonder veel uitgevoerd. Daarnaast bestaan er talloze organisaties voor jongeren en ouderen om vrijwilligerswerk te doen in het buitenland of minderbedeelden op een andere manier te helpen. Een groot deel van de bevolking doet vrijwilligerswerk en op middelbare scholen is de maatschappelijke stage nog steeds verplicht. Dit is een stage waarbij jongeren vrijwilligerswerk moeten doen voor een non-profit organisatie.

Veel geld verdienen we als Nederlanders zeker, maar dat we dit allemaal in eigen zak houden is onzin! Er is geen enkel land waar zó veel acties worden georganiseerd anderen te helpen. Elk jaar reizen meer dan 12000 jongeren af naar landen in Afrika om daar huizen en scholen te bouwen voor de bevolking. Er worden elk jaar tientallen sponsorlopen georganiseerd in Nederland en er zijn zelfs televisieprogramma’s waarbij regelmatig aandacht gegeven wordt aan een of ander goed doel.

Als artiest sta je niet hoog in het aanzien als je geen goed doel vertegenwoordigt. Nee, we zijn zeker niet gierig in Nederland. We zijn geen krenten, maar juist erg vrijgevig en daar mogen we trots op zijn! Laat je niet meer wijs maken dat je een krent bent, en onthoud: zorgvuldig met je hard verdiende geld omgaan is iets anders dan gierig zijn!