Stranden die je zeker moet bezoeken in Nederland

823_fullimage_bergen-aan-zee-luchtfoto-jpg_560x350Nederland is een van de weinige landen die ligt onder de zeespiegel. Toch, houdt dit niemand tegen om naar de mooie stranden te gaan. Vooral niet als het weer dit toelaat. Van het Nederlandse weer is het bekend dat het er een dag warm en zonnig uitziet en een andere dag regenachtig en bewolkt. Vandaar, dat het raadzaam is om bij mooi weer naar het strand te gaan. De stranden in Nederland zijn leuk en bieden een aantal activiteiten. Hier zijn enkele stranden die zeker de moeite waard zijn.

Scheveningen

Een van de meest bekende stranden in Nederland is Scheveningen. Het is een levendig strand met veel wandelroutes, restaurants en leuke winkels. Verder staat het bekend om zijn bekende pier met een 60 meter hoog uitzicht. Het strand zelf is lang en breed en is uitermate geschikt om een dagje door te brengen.

Zandvoort aan zee en Bloemendaal aan zee

Een strand dat zeer populair is bij de gezinnen in Nederland is Zandvoort aan zee. Het is groot en biedt veel ruimte voor activiteiten, variërend van voetbal tot surfen in het water. Het hippe gedeelte van Zandvoort aan zee, noemt men Bloemendaal aan zee. Daar kun je terecht voor trendy strandsalons en restaurants. Ook is er een locatie waar honden losgelaten kunnen worden.

Texel

Texel is een 30 kilometer lang strand waar je terecht kunt voor het beleven van een avontuur. Mensen gaan er vaak naar toe voor fietstochten of om te wadlopen. Bij eb komen er kleine eilandjes tevoorschijn, die wadden worden genoemd. Er worden veel excursies gehouden waarbij je kunt gaan wadlopen in Texel. Echter, is het aangeraden dit alleen te doen met een gids om teleurstellingen te voorkomen.

De bovengenoemde stranden zijn te bereiken met openbaar vervoer en ook eigen vervoer. Je kunt er makkelijk naar toe, dus ga aan de slag en plan jouw eerst volgende avontuur.