Warenhuizen en Winkelcentra in Amsterdam

maison-de-bonneterieAlhoewel Nederlanders het volk van kooplieden en reizigers worden genoemd, waren er tot enkele jaren geleden niet veel mogelijkheden om te winkelen. Vandaag de dag, is Amsterdam een geweldige plaats om te shoppen, vanwege het feit dat er uit verschillende delen van de wereld wordt geïmporteerd. Naast de topmerken van de wereld, kun je er terecht voor producten uit de kleine en onderontwikkelde landen.

De warenhuizen organiseren vaak Aziatische en Afrikaanse culturele activiteiten, waarbij er producten verkocht worden uit deze landen of producten die betrekking hebben hun cultuur. Verder bevinden de meeste warenhuizen en winkelcentra zich op loopafstand van de dam. Het voordeel hiervan is dat klanten makkelijk vergelijkingen kunnen maken alvorens over te gaan tot kopen. Echter, zul je niet veel geld besparen in Amsterdam, wel tijd en moeite.

De Bijenkorf

De bijenkorf is het grootste warenhuis in Amsterdam en is centraal gelegen aan de Dam. Het is dus niet te missen. Het telt zes verdiepingen, is vol licht en verrassend met interessante stralende voorwerpen. Naar de bijenkorf ga je niet alleen om te shoppen, maar ook voor je plezier.

De Kalvertoren

De Kalvertoren is een groot, complex en veelzijdig winkelcentrum aan de achterkant van de belangrijkste winkelstraat in Amsterdam, de Kalverstraat. In de Kalvertoren zijn er verschillende winkels, zoals H&M, Mango, Diesel, Levis, Nike en Timberland. Verder zijn er nog de Hema, waar je voor alles terecht kunt en Douglas, die vooral cosmetica te bieden heeft.

V&D

V&D zijn de initialen van Vroom en Dreesman. Het is het grootste Nederlandse keten van warenhuizen, met winkels in elke belangrijke stad. De winkel in Amsterdam richt zich op de middenklasse koper en streeft ernaar om de prijzen en kwaliteit op dit niveau te houden. Op de begane grond worden zelf gebakken broden, soepen, salades en kleine maaltijden verkocht. Het meest aantrekkelijke van V&D is het restaurant.