Wat valt er te zien in Nederland

holland-the-netherlands-1Misschien wel juist omdat we er zelf wonen zien we niet altijd in hoe mooi ons eigen land eigenlijk is. Niet voor niets komen er toeristen uit alle windstreken maar Nederland toe om de molens, het vlakke landschap en de mooie steden eens van dichtbij te zien. Alleen al de lange kustlijn is een bezoek meer dan waard. Vele bezoekers vanuit allerlei landen waar geen dergelijke stranden en duinen te vinden zijn vinden het prachtig. Nederland heeft dan ook een rijke geschiedenis en steden die een stuk ouder zijn dan op andere plaatsen in de wereld. Hierdoor is er veel over de historie te vertellen en kan iedereen wel een plek tegenkomen die interessant is.

In het Westen ligt de randstad, een gebied waar vele grote steden op relatief korte afstand van elkaar gelegen zijn. Hier is de werkgelegenheid hoog waardoor er vanzelfsprekend de meeste mensen wonen. De bevolkingsdichtheid is hier relatief groot, net zoals in het hele land, vergeleken met de meeste andere landen. Toch krijgt iemand die vele plekken in Nederland bezocht heeft zeker niet het idee dat het zogenaamd vol is. Vooral in het Oosten en Noorden van het land is er veel natuur en zijn er in verhouding weinig grote steden. Gevolg is wel dat er minder werkgelegenheid is maar voor mensen die van rust houden kan dit een ideale plek zijn om zich te vestigen.

Een mooie conclusie is dus dat er voor iedereen wel iets te doen is in ons land. Daarnaast is het een prima uitvalsbasis om naar andere plaatsen af te reizen. Vele omliggende landen zijn binnen enkele uren te bereiken per vliegtuig en voor een dagje naar Duitsland of de Belgische Zuiderburen kan zelfs de trein prima gebruikt worden. Er is dus meer dan genoeg te ontdekken in Nederland, dat staat wel vast.