Den Haag

den-haag-5Den Haag is een stad met een kwaliteitsvolle infrastructuur, verbeterde leefomstandigheden en goede arbeidsvoorwaarden. Ondanks het feit dat het niet de hoofdstad is van Nederland, zijn de regering en het parlement toch gezeteld in Den Haag. Ook de stadshouders en vorsten wonen in deze gezellige stad, iets wat in andere landen niet gezien is.

De stad heeft een internationaal karakter, dat is te merken aan de hoog gerangschikte universiteiten van Leiden en Delft, de talrijke internationale organisaties en de International Chamber of Commerce die gevestigd zijn in Den Haag. Het is ideaal voor de internationale gemeenschap en is de derde grootste stad in Nederland.

Den Haag is na New York, de tweede internationale stad van de Verenigde Naties voor Vrede en Recht. Er zijn ongeveer 160 landen waar er meer dan 14000 mensen werken aan een vreedzame en rechtvaardige wereld. De naam Den Haag staat voor hoop, hoop voor mensen die ooit rechtstreeks of onrechtstreeks in contact kwamen met misdaad en onrecht.

Het internationaal karakter van de stad is ook te merken aan de tienduizenden mensen uit de hele wereld die in en rondom de stad wonen en werken, het is werkelijk een multiculturele plek. Verder is het een aantrekkelijke stad voor internationale bedrijven om hun hoofdkwartier te vestigen, enkele voorbeelden zijn Siemens en Shell. De gemeente werkt eraan om de stad aantrekkelijker te maken om zodoende meer internationale bedrijven aan te trekken en voor mensen een ideale plek te creëren om te wonen en werken.

De provincie Den Haag is verdeeld in buurten en wijken, waarvan de meest welvarende in het noordwesten zijn. Er zijn bekende winkelstraten als de Thomsonlaan en de Fahrenheitstraat en prachtige gebouwen die ouder zijn dan 100 jaar. Andere stadsdelen zijn minder stedelijk en bieden grotere woonruimtes. Het is een rustige, groene omgeving die geschikt is voor gezinnen met kinderen maar toch makkelijk toegang biedt tot de binnenstad.